Welk verhaal vertelt je lichaam je?

Welk verhaal vertelt je lichaam je?

Je lichaam, je hebt het al zolang je leeft. Je kunt er blij mee zijn, of minder blij. Je verzorgt het dagelijks, en het stelt je in staat je leven te leven.

 

Maar ik denk dat je lichaam nog veel meer voor je doet. Het vertelt jouw verhaal. Het laat je zien wat er zich (ook op onbewust niveau) afspeelt. Je kunt op verschillende manieren naar je lichaam kijken; bijvoorbeeld naar je handen. Een handlezer kan je aan de hand van de lijnen veel inzichten geven.

 

Een acupuncturist voelt aan de energiebanen in je lichaam, de meridianen. Je kunt dus wel spreken van een letterlijke “lichaamstaal”.

 

Maar wat vertellen lichamelijke of psychische klachten jou? Is ziekte toeval en domme pech, en wat is ziekte eigenlijk? Waarom krijgt de een wel klachten of wordt ziek, en lijkt de ander overal door heen te fietsen zonder veel last te hebben van klachten en of ziekte?

 

Het antwoord zit ‘m voor mij niet alleen in je DNA. Het gaat er juist om denk ik hoe jij met het leven om gaat. Niet meer en niet minder. Situaties waar je in terecht komt kun je niet altijd beïnvloeden. Waar je wel altijd invloed op hebt is hoe je reageert op een situatie of persoon.

 

Als je met deze blik weer naar je lichaam en klachten kijkt, dan kan je lichaam je een hoop vertellen. Het is niet altijd gemakkelijk om linken te leggen tussen gebeurtenissen en vooral de manier waarop je met die gebeurtenissen omgaat, en lichamelijke klachten. Soms moet je ook echt gaan graven in het verleden en terug gaan naar de gebeurtenissen van toen en hoe je toen in het leven stond. Wat was je copings mechanisme? Hoe voelde je je ten tijde van de gebeurtenis? Wat heb je wel gedaan, of wat juist niet? Hoe voel je je nu nog over deze gebeurtenis, en de manier waarop je er mee om gegaan bent. Zit er nog emotie op? Dan wordt het tijd deze emoties te neutraliseren en los te laten. Je hebt dan het verhaal van je lichaam begrepen en ervan geleerd.

 

Ik kan je helpen om stapje voor stapje dit proces te doorlopen. Of te bekijken hoe je omgaat met moeilijke momenten, met pijnlijke momenten. We gaan samen puzzelen om er achter te komen welk verhaal jouw lichaam je te vertellen heeft. Zodat er begrip komt, en je daarmee een punt kan zetten achter patronen waar je ongemerkt al jaren in zit en maar niet uitkomt en die soms zelfs tot lichamelijke klachten geleid hebben.

Allerlei omstandigheden zorgen ervoor dat ik echt uit balans was! Gevoel en verstand staan tegenover elkaar! Hoewel ik van nature positief en optimistisch ben gaat het me alleen niet lukken om het evenwicht te herstellen. Ik heb iemand nodig die van een afstand naar mij kan kijken en mij helpt de spanning in mijn lichaam en geest te normaliseren. Inge is erin geslaagd om de balans terug te brengen. Een bijzondere ervaring met een bijzondere vrouw en een fantastisch resultaat.
Dank je wel.