Hypnosesessie stoppen met roken

Hypnosesessie stoppen met roken

Bij Inge heb ik een hypnosesessie mogen volgen om te helpen bij het stoppen met roken. De sessie begon met een gesprek, waarin werd uitgelegd wat ik kon verwachten. We hebben ook een lijst samengesteld die Inge heeft gebruikt op het moment dat ze mijn onderbewuste toesprak.

 

De hypnose zelf is een hele fijne ervaring. Het is eigenlijk een luxe om zo’n intens diepe ontspanning mogen te ervaren midden overdag. De stem van Inge zorgt ervoor dat je steeds verder ontspant, terwijl je wel alle geluiden om je heen blijft horen.

 

Inge had vooraf aan mij verteld dat de zin naar het roken niet meteen weg zal zijn. Het onderbewustzijn heeft een tijdje nodig om de veranderingen door te voeren zodat het niet-roken de nieuwe gewoonte wordt. Ik heb er vertrouwen in dat het steeds makkelijker zal worden. Het voor mij een hele mooie en bijzondere ervaring geweest. Inge, hartstikke bedankt.

 

Vandaag een week geleden heb ik een hypnosesessie mogen ervaren bij Inge. Hoe is het afgelopen week gegaan? Met ups en downs, maar in ieder geval wél rookvrij. Het gaat niet vanzelf en ik ben geregeld in tweestrijd met het stemmetje in mijn hoofd. Alleen lijken de moeilijke momenten wel iets minder fel (dan een vorige stoppoging) en mist het stemmetje wat overtuigingskracht.

 

De sigaretten liggen nog steeds binnen handbereik, thuis en in mijn handtas. Mijn man rookt nog.
Ik mag roken van mezelf, maar ik wil het niet, al toch dicht bij het punt gestaan om een sigaret op te steken.
Met 2 jonge kinderen in een uitdagende fase word ik soms flink op de proef gesteld. Dan mis ik soms wel nog mijn momentje. Mijn momentje om even weg te kunnen van de situatie, om tot mezelf te komen, om af te koelen en om tot 10 te tellen. Daar moet ik nog een andere invulling voor vinden. En het is geen reden om te roken, maar een excuus om te roken.

 

Inmiddels ben ik dus een week rookvrij. Ik ben alleen nog niet wild enthousiast haha. Dit is nieuw. Dit is wennen. Ik moet het nog gaan waarderen. Ik ben er van overtuigd dat de hypnose mij helpt bij het niet roken. Inge gaf ook aan dat de eerste week zeker niet vanzelf zou gaan omdat het onderbewustzijn een tijdje nodig heeft om de veranderingen door te voeren zodat het niet-roken de nieuwe gewoonte wordt. Ik heb er vertrouwen in dat het steeds makkelijker zal gaan.

 

Ik ben ook heel benieuwd naar andere ervaringen. Of het vergelijkbaar is met mijn ervaring. Hoe dan ook, ik kan deze begeleiding alleen maar aanraden!”