Hypnose om te stoppen met roken

Hypnose om te stoppen met roken

Heb me er wél op voorbereid. Logisch. Je gaat niet naar zo’n sessie en denkt: “ik zie wel”. Zelf zul je ook een dosis motivatie mee moeten nemen dat je helpt na de hypnose verder te kunnen. De sessie verliep heel goed. De hypnose ofwel de ontspannen situatie waarin je komt te verkeren is erg prettig. Meewerken en precies doen wat je zei ging goed.

 

Na afloop moest ik even bijkomen en even later wat rillerig. Ik ging met de auto naar huis, maar daarin had ik nog net met raam open de laatste sigaar gerookt. Ik vond de auto enorm stinken, hier had ik vroeger geen last van. Zéér opvallend.

 

In de loop van de dag, waarin ik met vanalles bezig was, (wandelen, fietsen) ging alles goed. Thuis doe ik veel aan gescheidkundig onderzoek achter de computer, met name ’s avonds, maar dan liep ik altijd wel eens naar de garage om te roken. Ook nu liep ik er soms automatisch naartoe.  Vreemd. Naarmate de avond vorderde werd het ook moeilijker. Ik kijk vrijwel nooit TV, doe dan onderzoek en loop af en toe eens naar de TV om te kijken, maar dan liep ik door naar de garage en rookte mijn sigaartje. Dat deed ik s’avonds meer als overdag. Dat automatisme maakt het me vandaag wat lastig, maar niet aan toegegeven. Al met al een zware dag? Nee, voor 25% voel ik dat wel zo, voor de overige 75% niet. Ik moet door naar morgen.

 

Woensdag:
De dag begint normaal met een sigaartje. Nu niet. Balen en voel me niet goed. Mijn ritme wordt verstoord. Merk het zeer goed. Vooral de morgen en de avond voel ik de drang. De middag ga ik op pad. Per fiets, gewoon bezig zijn. De avond is erg lastig om het normale patroon te veranderen. Toch heb ik stoicijns niets gedaan aan een zoekaktie naar roken. Knap van mezelf. Vanavond altijd naar de avond van de fanfare. Drink een paar potten bier. Poeh! Schrijf dit van me af en kom weer verder. Ga naar bed. Zonder gerookt te hebben op dag 2. Ben er trots op. Wat mij betreft nog 2 dagen, dan ben ik ver zat.

 

Donderdag:
Het is goed weer en gelukkig heb ik een tuinklus vandaag. Viel me wel op dat ik vanmorgen niet direct aan roken dacht. Wat me wel heel sterk opvalt is dat ik nu alles veel sterker kan ruiken. De garage stinkt uren in de wind naar sigaren omdat ik daar altijd rookte. Ook de auto stinkt nog verschrikkelijk. Ben al om 08.00 uur weg en kom pas om 15.00 uur thuis. Flink moeten werken in relatief warm weer. Door het werk was ik afgeleid en heb ik aan roken minder gedacht. Na douchen nog even fietsen. Heb wel nog af en toe een flinke hoestbui, maar niet meer zo sterk als dat ik rookte. De hoestbui van dinsdag is al heel anders op donderdag. Opvallend hoe snel het kan gaan. Ook heb ik even uitgerekend hoeveel sigaren ik normaliter gerookt zou hebben vanaf de sessie 10.00 uur dinsdag tot nu: donderdag 23.30 uur: dat zouden er dus pakweg 50 zijn geweest. Ja Paul VIJFTIG!!!!! Die heb je al niet meer gerookt!! en al bijna 20 euro bespaard. En dat loopt alleen maar op. Vanavond wel weer last en zin in een sigaartje. De automatische gang naar de garage is er niet. Ik heb er wel zin in, maar anderzijds ook weer niet, want ik ben op dag 3!! Morgen nog en dan ben ik er natuurlijk niet vanaf, maar dan slaat mijn behoefte meerdere keren om en mijn gedachten ook in een overwinning. Dat weet ik!! Mijn vrouw en zoon vragen niet veel, omdat ze weten dat ik wel heel snel geïrriteerd kan raken. Hoeft niet, snel gebeurd. Met name de eerste twee dagen was dat wel het geval. Vandaag weer minder. Overigens helpt dit schrijven ook, je kunt hier ook je gevoel in leggen. Hoe sta ik er nu in: “Volhouden, gaat lukken. Ik wil ervan af!! Nog steeds. Mijn onderbewustzijn is in staat mij steeds de juiste weg te wijzen. Zware werkdag beloont met biertje. In de sessie gaf ik al aan hiermee de confrontatie aan te gaan. Geen probleem merk ik.
Ben wel nog een beetje bang voor morgen, maar mijn “volhoudingsproces” groeit.

 

Vrijdag, dag 4:
Het is nu 23 uur 27 en ik rook nog steeds niet en ga dat ook niet meer doen. Overdag gaat het nu goed. Ik heb toch snel afleiding en ik denk er ook al wat minder aan. Vandaag was dat ook het geval en langzaam begint de trots te winnen. Als die wint, dan ben ik er. Maar wel weer vandaag die avond. Het is al wat minder, begin er toch niet aan, maar toch, blijft gevaarlijk.

 

Ik heb baat gehad aan de hypnose om van het roken af te komen. Het vreemde vond ik het stinken van de auto, direct na de sessie. Alsof ik direct aan het werk moest. Ik rook al 4 dagen niet en begin morgen aan dag 5. Hoesten is al veel minder geworden. Ik besef dat ik er nog niet ben, maar met steeds een dag erbij wordt het wel makkelijker……..

 

Op dag 6 (zondag) heb ik een kleine terugval. Verklap het aan niemand omdat ik ook nergens aan begin. Had ik niet gedacht, want zo’n 15 jaar geleden ben ik ook eens gestopt.
Ik heb nog steeds veel moeite met de garage omdat die stinkt en de auto. Vandaag heb ik een reukding gekocht voor de garage en is meteen beter. Ik ruik nu alles.
Voor de auto ga ik komende week even op stap. Bij ons is het zo dat mijn vrouw en zoon er wel vanaf weet, maar er niet over durven praten, omdat ik ook prikkelig ben. Maar aan het einde van de dag, als mijn vrouw eerder naar bed gaat vraagt ze toch hoe het gaat. En dan ben ik toch steeds meer trots. In tegenstelling tot de vorige keer met stoppen heb ik met sigaren meer last van hoesten. Vooral als ik buk merk ik dat, maar het wordt ook minder. Ik ben een bierdrinker. Ik drink wel elke avond een potje bier. Niet veel, maar kan er wel van genieten. Sinds ik gestopt ben met roken heb ik toch een biertje gedronken in de avonden. Ik weet dat dit de stimulans om te roken bevordert, maar ik heb niet gerookt, geen enkel moment. Eigenlijk vind ik dit nog eens extra knap van mezelf.

 

Waar je voor moet waken is de aanwezigheid van een pakje sigaretten, peuken, sigaren, etc van je “vorig bestaan” . Ruim dit zorgvuldig op. Geen peuken, restanten, etc. Zorg dat je nergens aan kunt, want ik geloof dat je dan snel geneigd bent te beginnen. Ik sprak iemand die drie dagen gestopt was, maar wel rookgerei in huis had. Ja, lekker gemakkelijk. Als dat bij mij het geval was geweest was ik misschien ook weer begonnen met de gedachte ik rook er alleen een na de warme maaltijd. Zou ik goed gedaan kunnen hebben, maar wil dit niet. Ben klaar voor geen rook meer in mijn lijf. Mijn vrouw begint trots te worden… en vertelt dat ik bibberde toen ik rookte. Ze zei het inderdaad, maar zo voelde ik het niet. Nu merkt ze dat ik helemaal niet meer tril…. en lekker ruik…….

 

En eigenlijk ik ook. Vandaag, maandag begin ik ook de voordelen op een rij te zetten. Nadelen hoef ik niet op een rij te zetten, want die weet ik maar al te goed. Iemand die naar je sessie komt moet zich voorbereiden en al met al al een dosis motivatie meenemen. Je moet ermee willen stoppen. Uiteindelijk doe je het alleen, maar  de hypnose kan je enorm helpen in de goede richting. Stel je open voor wat gaat komen bij de hypnose. Doe volledig mee met de sessie. Onderga het. En je zult merken dat met name de eerste momenten na de sessie heftig kunnen zijn en wellicht op dat moment een belangrijke rol spelen in het vervolg en wellicht de ommekeer.  

 

José vroeg me vanavond, “en hoe gaat het”?. Doet ze elke avond, maar nooit overdag. Ik vertelde haar dat ik er wel langzaam klaar voor ben. Ik ga na 7 dagen ploeteren echt niet meer beginnen. Je ruikt fris, bibbert niet meer en ziet er veel ontspannender uit. Klopt. De trots van zondag begint groter te worden! Goh, denk ik wel eens, waarom heb ik al die jaren steevast doorgerookt, terwijl ik ook kan afzien om er vanaf te komen. Afzien moet je toch, of je wilt of niet. 

 

Heerlijk zo. Alweer gezondere longen, gezonder lichaam en geld overhouden!!

 

Dinsdag 21-3-2017:

Overdag gaat het goed. Denk er eigenlijk niet direct aan. Avonden toch nog wel, maar mij krijgt iemand die al 8 dagen bezig is niet aan het roken. Zal gek zijn. Alle moeite voor niets. Komt niet bij me op, maar denk er wel nog aan, omdat sommige zaken, ruimtes, kleren, etc. stinken.

 

Donderdag 23-3-2017: Ben al over dag 10 heen. Gaat allemaal prima. Met de komende lentedagen ga ik ook in de middag fietsen en zit dan graag even op een bankje met uitzicht op mooie natuur. Dacht er vandaag ook aan en dacht: dan rook ik een lekker sigaartje…… Dus niet. Ook op dag 10 kun je nog gedachten hebben aan je verslaving. Me dunkt na zoveel jaar. Ook gisteren vrij open gepraat met mijn vrouw en zoon. Met name mijn zoon is erg trots en blij. Hij rookt niet, is net 18 en vindt dit natuurlijk fijn. Ik stimuleer hem door ervaringen hieromtrent te vertellen, aangevuld door mijn vrouw. 

 

Als laatste dan toch een belangrijk aspect, maar niet het belangrijkste: het financiële verhaal.
Een doosje Mini Wilde La PAz zoals ik die rookte kost per 20 sigaren € 6,50. Toen ik begon ergens in 2005 was dat nog iets van € 4,50. Door de jaren heen had ik een groeiende vaste baan met toekomstmogelijkheden bij Defensie. Dat ging goed totdat je in een reorganisatie terecht komt. Dat ging dus fout, je komt in de overtolligheid en na 30 jaar Defensie wordt je bedankt. De regeling is niet slecht, ik ermee door. Roken was in die overgang van belang om ook de spanning te verminderen. Maar het kostte ook wat: 7 dagen per week, 6 doosjes sigaren a € 6,50 per stuk = 45 euro per week, 180 per maand, 2200 euro per jaar!!!!!!!

 

Dit geld ga ik echt niet meer uitgeven aan roken, maar aan veel leukere dingen. 

 

Inge, ik zit op dag 11. Ik ben gestopt en jij bent een motivator voor mij geweest. Ik ben je dankbaar en hoop dat je in de nabije toekomst nog meer mensen “kunt overhalen”. Als ik hierbij een rol kan spelen hoor ik het wel. Ik ben rookvrij en zal dat voorlopig zeeer zeker blijven.