Eetpatroon en eetgewoonten liggen verankerd in het onderbewustzijn

Afvallen met behulp van hypnose

Te zwaar zijn heeft verschillende oorzaken. Voorbeelden daarvan zijn dat je teveel (ongezonde dingen) eet, dat je veslaafd bent aan suiker, of dat je bijvoorbeeld eten gekoppeld hebt aan emoties en vooral tijdens moeilijke momenten gaat eten. Maar hoe het ook bij jou zit, eten heeft een programmaatje in het onderbewustzijn. En als het onderbewustzijn een situatie herkent die het gekoppeld heeft aan eten, dan zal je dus automatisch naar eten grijpen. Ook al weet je met je bewustzijn dat je dat eigenlijk niet wilt.

Resetten van het onderbewustzijn

Tijdens de hypnose sessie gaan we samen kijken waarom je je eetpatroon wilt aanpassen, wat zijn je motivaties? Deze motivaties draaien we om naar positieve suggesties die ik aan het onderbewustzijn mee zal geven tijdens de daadwerkelijke behandeling. Het onderbewustzijn gaat hiermee dan aan de slag en zal het programaatje “eten” gaan resetten. Dit heeft tijd nodig.

Wat kan ik verwachten na de hypnosesessie

Een aantal dingen zijn daarom belangrijk om van te voren te weten. Vooral de eerste week na de sessie is het belangrijk dat je op wilskracht het eetpatroon volhoudt dat je graag wilt hebben. Die tijd heeft het onderbewustzijn nodig om de herprogrammering te starten. Gaande weg zal het nieuwe eet-programma in het onderbewustzijn de overhand hebben gekregen en kost het je geen moeite meer je nieuwe eetpatroon vol te houden.

Tarieven Maak een afspraak

Ik heb even gewacht met het schrijven van een berichtje over de hypnosesessie. Vooral om te kijken wat het effect was op langere termijn. Ik had niet specifiek een klacht, daarom heb ik je gevraagd om 'het stemmetje' dat altijd vraagt om zoetigheid (ofwel suikerverslaving waar we tegenwoordig allemaal wel aan lijden) toe te spreken. Ook was ik heel nieuwsgierig naar hoe je te werk ging en hoe ik de sessie zou beleven.

Lees verder...