Het is wetenschappelijk bewezen dat gedurende 90% van de dag het onderbewustzijn actief is

Hoe werkt hypnose?

Onbewuste, Onderbewustzijn en Bewustzijn: het mind-model

Hypnose maakt gebruik van het mind-model. De menselijke geest bestaat uit 3 lagen. De diepste laag is het onbewuste. Hier worden lichaamsfuncties geregeld waar we niet over na hoeven te denken, die gewoon geregeld worden. Denk hierbij aan de hartslag, ademhaling en spijsvertering.

 

Daaromheen zit het onderbewustzijn. Dat bestaat uit allemaal programmaatjes. De opslagcapaciteit van het onderbewustzijn is onbeperkt, het zit nooit vol. En daarbij kan het ook nog eens heel veel dingen tegelijkertijd. Het onderbewustzijn heeft echter geen onderscheidend vermogen: het heeft geen oordeel over zaken die er in opgeslagen liggen. Het onderbewustzijn van jongen kinderen (tot ongeveer 7 jaar) staat direct open voor nieuwe informatie. Daarom leren kinderen ook zo snel. Het onderbewustzijn neemt alle info op en slaat het op. Er wordt nog niet echt kritisch nagedacht over informatie die binnen komt, dat komt pas later als het kind wat ouder is. Programmaatjes kunnen ook in het onderbewustzijn komen door oefening, iets zo vaak herhalen totdat het een automatisme is, zoals bijvoorbeeld schoenen strikken of autorijden. Vaak is de programmering erg nuttig, maar soms is het ook minder handig. Bv als je rookt, of als je vastzit in beperkende gedachtenpatronen.

 

Dan is er nog als laatste het bewustzijn. Dit is het analytisch denkvermogen. Dit gebruik je als je een probleem probeert op te lossen en hier creatief over nadenkt. Maar ook de wilskracht hoort tot het bewustzijn, en ook een kritische factor. De kritische factor is zeg maar een poortwachter die informatie checkt voordat het het onderbewustzijn in gaat. Is het passend? Dan wordt het opgeslagen, anders niet.

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat gedurende 90% van de dag het onderbewustzijn actief is, en voor de overige 10% het bewustzijn. Dit geeft al aan waarom het zo moeilijk is ingesleten gedrag en gewoontes te veranderen.

 

Wat gebeurt er tijdens hypnose?

Tijdens een hypnosesessie laat ik het bewustzijn zover verminderen dat ik toegang krijg tot het onderbewustzijn. Op dat moment is de kritische factor niet actief (want die hoort immers tot het bewustzijn). Ik kan dan positieve suggesties aan het onderbewustzijn meegeven, hoe wil je omgaan met het probleem waar je voor komt, wat wil je er voor in de plaats hebben? Dat wordt meegegeven en het onderbewustzijn zal daar mee aan slag gaan. Iedereen doet dat op zijn eigen unieke manier, en je hoeft daar niet over na te denken, het proces van herprogammering verloopt vanzelf.

 

Heb je nog vragen? Laat het me weten! Ik wil je graag meer vertellen over deze schitterende en effectieve methode.

Tarieven Maak een afspraak

Afgelopen maandag ben ik onder hypnose geweest bij Inge Sieben en graag wil ik mijn bevindingen delen. Na binnenkomst onder het genot van een kopje thee stelde Inge me gerust me legde me duidelijk uit wat hypnose precies inhoudt . In tegenstelling tot wat je op tv ziet, hoefde ik me geen zorgen te maken dat ik dingen zou gaan doen die ik me later niet ...meer zou kunnen herinneren. Sterker nog, toen ik eenmaal ‘onder hypnose’ was kreeg ik precies mee hoe de behandeling verliep.

Lees verder...