Angsten liggen verankerd in het onderbewustzijn

Hypnose bij angsten

De oorzaak van angsten liggen ook in het onderbewustzijn. Het heeft namelijk (zonder dat je er erg in had) bepaalde situaties aan elkaar gekoppeld. Ik geef even een voorbeeld. Kinderen zijn van nature onderzoekend en niet heel angstig aangelegd. Een kind heeft daarom ook geen angst voor bijvoorbeeld onweer. Maar als ouders angstig of gestresst reageren op onweer zal het kind via de ouders leren dat onweer iets is om bang voor te zijn. En als ouders het angstige gedrag omtrent onweer maar vaak genoeg herhalen zal het kind dit feilloos overnemen. En dus zelf ook angst voor onweer hebben. Dit geld ook zo voor angst voor muizen, of spinnen bijvoorbeeld. Dit is vaak ook een overgenomen angst.

 

Resetten van het onderbewustzijn

Het onderbewustzijn heeft hier dus een programmaatje voor. Als er alleen maar onweer dreigt, en je neemt dat waar, kan dat al een trigger zijn voor het onderbewustzijn om te reageren. En het onderbewustzijn reageert in eerste instantie om jou in veiligheid te brengen en je weg te halen van de angstige situatie. Iedereen reageert anders, maar het is de basis dat het onderbewustzijn je in veiligheid wilt brengen. Alleen is de angst niet reëel, en de kans op een onveilige situatie vaak ook niet. Door middel van hypnose kunnen we het onderbewustzijn aanleren dat de angst niet reëel is, en dat het geen onveilige situatie zal opleveren. En dat het ook niet hoeft te reageren met vervelende symptomen. Hierdoor ontstaat er een acceptabele reactie op de situatie die voorheen veel angst en vervelende symptomen opleverde.

 

Wat kan ik verwachten na de hypnosesessie

Na de sessie zal de angst meteen verminderd zijn tot een acceptable niveau. Je hoeft hier dan ook niet een week je angst te vermijden.

 

Tarieven Maak een afspraak

Afgelopen maandag ben ik onder hypnose geweest bij Inge Sieben en graag wil ik mijn bevindingen delen. Na binnenkomst onder het genot van een kopje thee stelde Inge me gerust me legde me duidelijk uit wat hypnose precies inhoudt . In tegenstelling tot wat je op tv ziet, hoefde ik me geen zorgen te maken dat ik dingen zou gaan doen die ik me later niet ...meer zou kunnen herinneren. Sterker nog, toen ik eenmaal ‘onder hypnose’ was kreeg ik precies mee hoe de behandeling verliep.

Lees verder...