Een verandering in het onderbewustzijn is noodzakelijk om voor goed te stoppen met roken

Stoppen met roken door hypnose

Je bent nu nog een roker. Dat je een roker bent, ligt opgeslagen in het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn ondervindt voordeel aan het roken, deze voordelen zijn uniek per persoon. Met je bewustzijn weet je wel dat je wilt stoppen met roken, maar het is moeilijk om zonder hulp blijvend te stoppen. Dat komt omdat wilskracht bij het bewustzijn hoort. Je kunt op wilskracht een aantal dagen/weken stoppen met roken. Maar vaak komt er dan een moment waarop je ineens jezelf betrapt dat je toch aan het roken bent. Dat komt omdat het programmaatje in het onderbewustzijn nog steeds ingeprogrameerd heeft dat je een roker bent. En als je even niet bewust aan het denken bent, neemt automatisch het onderbewustzijn het van je over. Vandaar dat een verandering in het onderbewustzijn noodzakelijk is om voor goed te stoppen met roken.

 

Resetten van het onderbewustzijn

Tijdens de hypnose sessie geven we het onderbewustzijn de informatie die het nodig heeft om jou om te programmeren tot niet roker. Het onderbewustzijn heeft wel tijd nodig om dit programmaatje te kunnen resetten. Vandaar dat het ook nodig is dat je de eerste week na de hypnose sessie op wilskracht niet rookt.

 

Wat kun je verwachten na de hypnosesessie?

Het is namelijk niet zo dat je na de sessie meteen geen zin meer hebt in roken. Er zit nog steeds nicotine in je lijf en dat is een verslavende component. Het duurt ongeveer een week voordat je lichaam alle nicotine verwijderd heeft.

 

Om de slagingskans te optimaliseren is het noodzakelijk dat je je goed voorbereidt op de tijd (vooral eerste week) na de sessie. Ben ik echt super gemotiveerd om te stoppen? Hoe ga ik straks met moeilijke momenten om? Hoe leid ik mezelf als als ik zin krijg in een sigaret? Tijdens het voorgesprek wordt hier ook nog verder op in gegaan.

 

Tarieven Maak een afspraak

Bij Inge heb ik een hypnosesessie mogen volgen om te helpen bij het stoppen met roken.De sessie begon met een gesprek, waarin werd uitgelegd wat ik kon verwachten. We hebben ook een lijst samengesteld die Inge heeft gebruikt op het moment dat ze mijn onderbewuste toesprak.

Lees verder...