Voeding nemen die bij je past, wat je lichaam kan verteren en wat je echt voedt

Muziekwaterbed

Wat doet het muziekwaterbed?

Het muziekwaterbed is letterlijk een waterbed met muziek. De muziek die gespeeld wordt kun je horen, maar ook voelen. Want als je muziek afspeelt via luidsprekers, dan worden er geluidstrillingen geproduceerd. Deze trillingen worden overgenomen door het water van het waterbed. Het menselijk lichaam bestaat voor 70% uit water en zullen de trillingen van het muziekwaterbed overnemen.

 

Medisch onderzoek heeft aangetoond dat de cellen van ons lichaam vooral reageren op laagfrequente trillingen. Elke weefsel heeft ook een eigen trilling, of frequentie. Als iemand pijn heeft, of ziek is, dan kunnen de cellen van een bepaald orgaan of weefsel niet de juiste trilling vasthouden. Door  trillingen aan te bieden via het muziekwaterbed zullen cellen en weefsels de correcte trilling weer kunnen aannemen.

 

Waar wordt het muziekwaterbed voor ingezet?

Ik zet het muziekwaterbed in voor al mijn EnergieBalans TM consulten. Ik heb ervaren dat cliënten hier heel goed op reageren. De energiestroom wordt zo nog makkelijker los gemaakt, en de cliënt kan nog dieper ontspannen.

 

Ook zet ik het muziekwaterbed in bij mensen die komen omdat ze (chronische) pijnklachten hebben. Hierbij kun je denken aan pijnklachten in gewrichten of rug door bijvoorbeeld reuma.  Maar ook mensen die erg vermoeid zijn, slecht kunnen slapen, last hebben van stijfheid in de gewrichten, spanningspijn hebben in nek, schouders en rug kunnen veel baat hebben bij een sessie op het waterbed.

 

Welke resultaten kan je verwachten?

Tot nu toe heb ik ervaren dat mensen na een klein aantal sessies mooie resultaten behalen: de pijn blijft een hele tijd weg, of wordt beduidend minder. Ook nemen stijfheidsheids klachten in gewrichten aanzienlijk af waardoor er meer beweging mogelijk is. Er is ook gerapporteerd dat men zich beter kan ontspannen, men een minder vol hoofd heeft en zich over het algemeen rustiger voelt. Cliënten geven ook aan beter te kunnen slapen.

 

Hoe ziet een sessie op het muziekwaterbed eruit? 

Als eerste vindt er altijd een gesprek plaats waar gekeken wordt wat de klachten zijn. We gaan in op waar de focus zou moeten liggen tijdens de behandeling. Voor de sessie hoef je alleen maar je schoenen uit te trekken, en op het bed te gaan liggen. De juiste muziek wordt ingestart en tijdens de sessie zal ik de energiestroom van het lichaam volgen.  

 

Maak een afspraak