Verbinding maken met je gevoel, hoe doe je dat?

Verbinding maken met je gevoel, hoe doe je dat?

Dit is de eerste blog die ik schrijf en ik heb me voorgenomen om over dingen te schrijven die mij raken. Dingen die mij bezighouden hebben vaak te maken met zaken als verbinding, persoonlijke groei en de kosmos.Vandaag borrelt er een verhaal op over verbinding met jezelf. Want dat is een belangrijke stap om je te beseffen, dat je verbinding met je eigen gevoel je gelukkig maakt en dat die verbinding ook maakt dat je weet welke kant je uit wilt in het leven. Ik zie regelmatig cliënten in de praktijk die tijdelijk de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt.  Dat kan van allerlei oorzaken hebben, soms komt het door een problemen binnen de partnerrelatie, spanningen en verwachtingen op het werk, of soms ook door perfectionisme en controle drang.

 

Wat wil ik?

Maar wat al deze mensen gemeen hebben is dat ze niet meer weten hoe ze nu verder willen en hoe ze dat moeten aanpakken. Daar komen ook levensvragen aan te pas, “wat wil ik nu eigenlijk” “ben ik tevreden met hoe het nu gaat” en “waarom doe ik eigenlijk de dingen zoals ik ze doe”. Samen gaan we al deze vragen onderzoeken. In eerste instantie door het van allerlei kanten te bekijken, ik treed je hier op als coach.

 

Verbinding met je lichaam weer voelen   

Ik heb ook geleerd dat je dit soort levensvragen niet alleen in je gedachten kunt oplossen. Als er zulke vragen opborrelen die prominent aanwezig zijn en je echt de draad even kwijt bent, dan zit je lijf ook niet meer lekker in balans. Daar kunnen klachten van komen, zoals moe zijn, fut loos voelen, geen energie meer hebben. Maar ook lichamelijk klachten kunnen zich voordoen, ik merk vaker dat er gepiekerd wordt, men slechter slaapt en men vaker hoofdpijn heeft. Het is dus een hele wezenlijke stap om ook het lichaam mee te nemen in je zoektocht.

 

Je lichaam meenemen in je zoektocht kan op verschillende manieren. Ik gebruik daar in de praktijk de EnergieBalans methode voor. Deze methode heb ik zelf ontdekt, het is een samenbundeling van energiedoorstroming door je lichaam, meevoelen in het energieveld en coaching. Deze methode is er op gericht om lichaam en geest weer in evenwicht te brengen. Dat je gedachten en je gevoel weer op 1 lijn zitten. Dat je je niet in de spagaat voelt zitten tussen wat je gevoel je ingeeft, en wat je gedachten zijn.

 

 

Kiezen voor jezelf

Ik zie dat mensen erg kunnen worstelen met hun gevoel, hun intuïtie. Iedereen heeft dit zogenoemde buikgevoel, het is alleen de vraag wat je er mee doet. Ik zie ook dat mensen soms ervaren geen keuze te hebben in het leven. Dingen doen omdat men denkt dat het zo moet, maar eigenlijk allang gewaarschuwd zijn door hun intuïtie dat het zo niet de beste manier is. Maar soms ziet men niet dat er een keuze is, dat je dingen ook anders kan doen. Ja, het is waar dat je dan misschien tegen iemand in gaat, of dat je verwachtingen die er zijn niet waar kunt maken. Maar als je in bij jezelf blijft, sta je in verbinding en voel je je krachtig. Op deze pagina staat ook mooi verwoord hoe dat je met jezelf in verbinding kan komen http://www.flowyoursoul.com/113055384

 

Maar ik herinner cliënten er dan altijd aan dat ze een keuze hebben. Dingen laten bij het oude, niet veranderen en je daar niet lekker over voelen, is ook een keuze.

Durven kiezen voor jezelf is niet altijd makkelijk, vooral niet als er meningen en gevoelens van anderen mee gemoeid zijn. Maar ik stel dan altijd de vraag “wat wil jij?”. Je kunt niet voor iemand anders leven, je kunt ook nooit iemand anders gelukkig maken door iets wel of niet te doen. Je bent alleen verantwoordelijk voor je eigen geluk en het is je taak om er voor te zorgen dat je zo gelukkig mogelijk bent.

 

Het leven mag een feestje zijn

Het leven mag een feestje zijn, je mag er van genieten, daar ben ik van overtuigd! Je mag genieten van welvaart, het is er, dus waarom zou je er niet van genieten! Het jezelf gunnen, lief zijn voor jezelf. Ik heb wel ergens een keer een wijze uitspraak gelezen van een Sjamaan: “waarom zou je je hoofd op een steen te rusten leggen als je ook een zacht satijnen kussen kunt kiezen”. En dat is zo waar 😊

 

 

Deel dit bericht